Vogue, Voguing & Whacking

Just nu har vi inga kurser i Vogue och Whacking. Vi du hålla dig uppdaterad rekommenderar vi att följa läraren Alyssa Chloe och hennes Urban Anarchy på sociala medier. För mer info och kontakt:

alyssachloe.com

Om vogue & whacking

Vogue är en dans, men det är också en konstform eller levande konst. Det är  avantgarde, mode, dans och performance.

Dansen inspirerades av modetidningen Vogue och utvecklades inom den HBTQ-subkultur som förekom på ballroomscenen i Harlem i New York under 1980-talet med rötter från afroamerikanska klubbar i stadsdelen från slutet av 1960-talet. Vogue blev allmänt känt genom Madonnas låt och musikvideo ”Vogue” 1990 och dokumentären Paris Is Burning från samma år.

Voguing kan bygga upp säkerhet och empowerment – både i självförtroende och body image/awareness. Det är det individuella uttrycket av ens egna berättelse och fantasi.

Vogue influeras ständigt av olika stilar och traditioner, vilket gör det lätt för vem som helst att relatera till något inom Vogue som talar till dem.

Ha på dig något du känner dig bekväm i och ta med dig en öppen attityd.

Arabesque Academy’s lärare i Vogue och Whacking Alyssa Chloe är en av de internationellt främsta inom kulturen med djup kunskap och förankring till första generationen vogue-dansare. Läs mer om Alyssa på www.alyssachloe.com

Tack för din anmälan!

Din anmälan är nu skickad. Du ska inom kort få en bekräftelse till din mejladress. Ibland kan den hamna i skräpposten så kolla där om du inte får något i din vanliga inkorg.