Välkommen till Hilal Dance®

Stärk kropp och sinne på ett skonsamt och utforskande sätt med oss på Arabesque Academy.

SOMMAR OCH HÖST 2024

POP-UPP-LEKTIONER

Välkommen till Hilal Dance Bodywork i underbara Slottskogen! Vi bjuder in dig att delta i en härlig klass där vi tillsammans utforskar andning, bodywork och mindfulness under bar himmel. Vi samlas på mötesplatsen och tar sedan en gemensam promenad för att hitta en fin plats för lektionen.

Betalning sker på plats via swish, men vi uppskattar om du anmäler dig i förväg så att vi kan planera och ha lite koll. Även om du inte har haft möjlighet att anmäla dig i förväg går det bra att droppa in ändå. Om du inte hittar oss eller blir försenad, tveka inte att kontakta Martina eller Hilda.

Ta gärna med din egen yogamatta som du kan använda utomhus. Om du inte har en egen matta, vänligen meddela oss i förväg så att vi kan ordna en åt dig.

Vid dåligt väder kommer klassen att ställas in och alla anmälda deltagare kommer att kontaktas.

TID & PLATS POP-UPP

Martina von Schwerin
250 kr (betalas via swish 123 360 40 63 på plats)
Glöm inte att anmäla om det är första gången via anmälningssidan 
DATUM:
tisdag 21/5 kl. 18:00-19:30
torsdag 23/5 kl. 18:00-19:30
tisdag 28/5 kl. 18:00-19:30
tisdag 4/6 kl. 18:00-19:30
tisdag 11/6 kl. 18:00-19:30
söndag 16/6 kl. 15:00-16:30

den sista söndagen kan du ta med egen fika och stanna kvar i parken med oss efteråt för avslutningshäng

PLATS:
Vi möts upp vid ingången till Slottskogen nära Majvallen idrottsplats. Det är början på Plantskolevägen när du kommer från Hålekärrsgatan. Här finns en pin via Google Maps Mötesplats

GRUNDKURS

Måndagar 19:10 – 20:25
Martina von Schwerin
12 lektioner – 2190 kr
Start 9 sept

Drop-in 240 kr

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika grundkoncepten inom Hilal Dance. Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

GRUNDKURS

Onsdag 17:00 – 18:30
Martina von Schwerin
12 lektioner – 2590 kr
Start 11 sept

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika grundkoncepten inom Hilal Dance. Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

FÖRDJUPNING

Onsdag 17:00 – 19:05
Martina von Schwerin
12 lektioner – 3300 kr
Start 11 sept

Denna kurs utgörs av grundkursen plus 35 min ( inkl 5 min paus/samtal) egen improvisation och scenframställning. Individuell handledning i grupp och reflekterande samtal ingår.

WORKSHOP

Lördag 5 okt
12:00 – 16:00
Martina von Schwerin
690 kr

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika rörelsekoncepten inom Hilal Dance.

Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

WORKSHOP

Söndag 3 nov
12:45 – 16:45
Martina von Schwerin
690 kr

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika rörelsekoncepten inom Hilal Dance. 

Dessutom gästas workshopen av live slagverk av Raúl Doello García.

Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

HELGKURS MED GÄSTLÄRARE ALESSANDRO BASCIONI

Mars 2025

Gästlärare Alessandro Bascioni (Italien) är dansterapeut och koreograf och har utvecklat dansformen Hilal Dance tillsammans med grundaren Suraya Hilal i över 20 år. Alessandro besöker Sverige och Arabesque Academy varje år.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! 

DANSTERAPI MED ALESSANDRO BASCIONI

Mars 2025

I samband med vårt besök av gästläraren och dansterapeuten Alessandro Bascioni ges ett dansterapi-pass i den italienska metoden ”chiave simbolica”.

Alla är välkomna att delta! Ingen förkunskap krävs.

DROP-IN

Vår & Sommar 2024 finns det möjlighet till drop-in på dessa klasser:

  • Grundkurs tisdagar
  • Pop-upp i Slottskogen

 

Höst 2024 finns drop-in på:

  • Grundkurs måndagar

För mer information om tider, plats och pris, se info för respektive kurs.

SCHEMA

MÅNDAG
19:10– 20:25 Grund

ONSDAG
17:00 – 18:30 Grund
17:00 – 19:05 Fördjupning

LÖRDAG
12:00 – 16:00 Workshop med Martina 

 

Om Hilal Dance®

Hilal Dance är en modern dansträning och konstform som utgår från holistisk rörelsefilosofi där andning och närvaro är centralt. Dansen påverkar utövaren på ett stärkande sätt, fysiskt och mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. Du utvecklar kroppsmedvetenhet och förmåga till uttryck. Genom terapeutiska improvisationsövningar stimuleras fantasin och kreativiteten. Kommunikation och samspel genom rörelse skapar upplevelse av gemenskap.

Hilal Dance grundar sig på avant gard-dansaren Suraya Hilals sceniska arbete och dansutveckling. Denna estetiska form är ett resultat av hennes unika teknik. Läs mer på www.hilaldance.com.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! Vi tränar i bekväm, smidig och enhetlig klädsel för att visuellt förstärka den integrerade kroppen. Träning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering samtidigt som vi skapar mjukhet och flöde. Genom rytm- och rörelsegestaltning jobbar vi med hastighet, stillhet, kraftfullhet kontra återhållsamhet för att skapa dynamik och balans i vår dans. Med fokus på andningen och genom repetition blir rörelsetekniken en naturlig del av dansen. Fokus är på musikalisk gestaltning, närvaro och konstnärligt uttryck. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, en somatisk och yogisk praktik med inslag av pilates, fascia flow, mindfulness och meditation.

Grundkursen fokuserar på Hilal Dance Bodywork och dansens 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral. Vägledda övningar med dansterapeutiska inslag ingår och vi tränar in en lättare koreografi.

Fördjupningskursen fokuserar på improvisation och sceniskt framförande. I kursen ingår teknik, rytmik, musikalisk gestaltning och scenframställning. Individuell feedback i grupp och reflekterande samtal är en del av kursen.

Läraren Martina von Schwerin, är en av Sveriges två utbildade Hilal Dance-pedagoger. Martina medverkar i internationella scenprojekt och håller sig uppdaterad genom kontinuerlig fortbildning i bl a Italien.

Bli inspirerad och lär dig mer om Hilal Dance på Instagram

Tack för din anmälan!

Din anmälan är nu skickad. Du ska inom kort få en bekräftelse till din mejladress. Ibland kan den hamna i skräpposten så kolla där om du inte får något i din vanliga inkorg.