Hilal Dance

Vårterminen 2023

Kursstart fr.o.m. 30 januari.

Grundkurs

Onsdag 17:00 – 18:30
Martina von Schwerin
12 lektioner – 2500 kr
Start 1 feb

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika grundkoncepten inom Hilal Dance. Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

Bodywork & Teknik

Måndagar 17:00 – 18:00
Martina von Schwerin
12 lektioner – 1800 kr
Drop in – 200 kr
Start 30 jan 

Inga förkunskaper krävs. Vi startar med Hilal kroppsvåg och andningsövningar för grundning, centrering och integrering. Hilal Bodywork har inslag från yoga, pilates och somatisk praktik. Vi avslutar passet med teknikövningar i de olika rörelsekoncepten. Läs mer om Hilal Dance nedan.

Fördjupning

Onsdag 17:00 – 19:05
Martina von Schwerin
12 lektioner – 3200 kr
Start 1 feb

Denna kurs utgörs av grundkursen plus 35 min ( inkl 5 min paus/samtal) egen improvisation och scenframställning. Individuell handledning i grupp och reflekterande samtal ingår.

Workshop: Andning & Närvaro

Lördag 11 mars
12:00 – 16:00
Martina von Schwerin
690 kr

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika rörelsekoncepten inom Hilal Dance. Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

Helgkurs med gästlärare Alessandro Bascioni

Lördag och Söndag
27-28 maj
1700 kr
(endast lördag 950 kr)
Lör 12.00-17.00
Sön 11.00-15.00

Gästlärare Alessandro Bascioni (Italien) är dansterapeut och koreograf och har utvecklat dansformen Hilal Dance tillsammans med grundaren Suraya Hilal i över 20 år.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! 

Dansterapi med Alessandro Bascioni

I samband med helgkurser 27-28 maj. Mer info och tider kommer inom kort.

I samband med vårt besök av gästläraren och dansterapeuten Alessandro Bascioni kommer det gå att boka ett dansterapi-pass. Mer information kommer.

Schema 

MÅNDAG
17:00 – 18:00 Bodywork & Teknik

ONSDAG
17:00 – 18:30 Grund
17:00 – 19:05 Fördjupning

LÖRDAG
11:00 – 16:00 Workshop 11 mars

Om hilal dance

Hilal Dance är en modern dansträning och konstform som utgår från holistisk rörelsefilosofi där andning och närvaro är centralt. Dansen påverkar utövaren på ett stärkande sätt, fysiskt och mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. Du utvecklar kroppsmedvetenhet och förmåga till uttryck. Genom terapeutiska improvisationsövningar stimuleras fantasin och kreativiteten. Kommunikation och samspel genom rörelse skapar upplevelse av gemenskap.

Hilal Dance grundar sig på avant gard-dansaren Suraya Hilals sceniska arbete och dansutveckling. Denna estetiska form är ett resultat av hennes unika teknik. Läs mer på www.hilaldance.com.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! Vi tränar i bekväm, smidig och enhetlig klädsel för att visuellt förstärka den integrerade kroppen. Träning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering samtidigt som vi skapar mjukhet och flöde. Genom rytm- och rörelsegestaltning jobbar vi med hastighet, stillhet, kraftfullhet kontra återhållsamhet för att skapa dynamik och balans i vår dans. Med fokus på andningen och genom repetition blir rörelsetekniken en naturlig del av dansen. Fokus är på musikalisk gestaltning, närvaro och konstnärligt uttryck. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, en somatisk och yogisk praktik med inslag av pilates, fascia flow, mindfulness och meditation.

Grundkursen fokuserar på Hilal Dance Bodywork och dansens 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral. Vägledda övningar med dansterapeutiska inslag ingår och vi tränar in en lättare koreografi.

Fördjupningskursen fokuserar på improvisation och sceniskt framförande. I kursen ingår teknik, rytmik, musikalisk gestaltning och scenframställning. Individuell feedback i grupp och reflekterande samtal är en del av kursen.

Läraren Martina von Schwerin, är en av Sveriges två utbildade Hilal Dance-pedagoger. Martina medverkar i internationella scenprojekt och håller sig uppdaterad genom kontinuerlig fortbildning i bl a Italien.

Tack för din anmälan!

Din anmälan är nu skickad. Du ska inom kort få en bekräftelse till din mejladress. Ibland kan den hamna i skräpposten så kolla där om du inte får något i din vanliga inkorg.