Välkommen till Hilal Dance®

Stärk kropp och sinne på ett skonsamt och utforskande sätt med oss på Arabesque Academy.

HÖSTTERMINEN 2023

GRUNDKURS

Onsdag 17:00 – 18:30
Martina von Schwerin
12 lektioner – 2590 kr
Start 6 sept

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika grundkoncepten inom Hilal Dance. Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

FÖRDJUPNING

Onsdag 17:00 – 19:05
Martina von Schwerin
12 lektioner – 3300 kr
Start 6 sept

Denna kurs utgörs av grundkursen plus 35 min ( inkl 5 min paus/samtal) egen improvisation och scenframställning. Individuell handledning i grupp och reflekterande samtal ingår.

WORKSHOP: ANDNING & NÄRVARO

Lördag 30 sept
12:00-16:00
Martina von Schwerin 
Gästas av Live slagverk!
690 kr

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika rörelsekoncepten inom Hilal Dance. Dessutom gästas workshopen av live slagverk av Raúl Doello García.
Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

WORKSHOP: ANDNING & NÄRVARO

Lördag 4 nov
12:00 – 16:00
Martina von Schwerin
Gästas av Live slagverk!
690 kr

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika rörelsekoncepten inom Hilal Dance. Dessutom gästas workshopen av live slagverk av Raúl Doello García.
Mer info om Hilal Dance finner du längre ner på sidan.

POP-UPP-LEKTIONER

Martina von Schwerin
250 kr
Swish 123 360 40 63

Våra utomhusklasser i Slottsskogen är slut för säsongen! Här kommer information om kommande pop-upp-lektioner att publiceras inom kort, håll utkik!

Inga förkunskaper krävs. Vi startar med Hilal kroppsvåg och andningsövningar för grundning, centrering och integrering. Hilal Bodywork har inslag från yoga, pilates och somatisk praktik. Vi avslutar passet med teknikövningar i de olika rörelsekoncepten. Läs mer om Hilal Dance nedan.

HELGKURS MED GÄSTLÄRARE ALESSANDRO BASCIONI

Mars 2024

Gästlärare Alessandro Bascioni (Italien) är dansterapeut och koreograf och har utvecklat dansformen Hilal Dance tillsammans med grundaren Suraya Hilal i över 20 år. Alessandro besöker Sverige och Arabesque Academy 1-2 gånger om året.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! 

DANSTERAPI MED ALESSANDRO BASCIONI

Mars 2024

I samband med vårt besök av gästläraren och dansterapeuten Alessandro Bascioni ges ett dansterapi-pass i den italienska metoden ”chiave simbolica”.

Alla är välkomna att delta! Ingen förkunskap krävs.

SCHEMA

MÅNDAG
18:15 – 19:45 Bodywork & Teknik Pop-up-lektioner

ONSDAG
17:00 – 18:30 Grund
17:00 – 19:05 Fördjupning

LÖRDAG
12:00 – 16:00 Workshop (datum kommer)
10:30 – 11:30 Dansterapi med gästlärare 27 maj
12:00 – 17:00 Helgkurs Gästlärare 27 maj

SÖNDAG
11:00 – 15:00 Helgkurs Gästlärare 28 maj
11:15 – 13:45 Workshop med live slagverk 11 juni

Om Hilal Dance®

Hilal Dance är en modern dansträning och konstform som utgår från holistisk rörelsefilosofi där andning och närvaro är centralt. Dansen påverkar utövaren på ett stärkande sätt, fysiskt och mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. Du utvecklar kroppsmedvetenhet och förmåga till uttryck. Genom terapeutiska improvisationsövningar stimuleras fantasin och kreativiteten. Kommunikation och samspel genom rörelse skapar upplevelse av gemenskap.

Hilal Dance grundar sig på avant gard-dansaren Suraya Hilals sceniska arbete och dansutveckling. Denna estetiska form är ett resultat av hennes unika teknik. Läs mer på www.hilaldance.com.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! Vi tränar i bekväm, smidig och enhetlig klädsel för att visuellt förstärka den integrerade kroppen. Träning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering samtidigt som vi skapar mjukhet och flöde. Genom rytm- och rörelsegestaltning jobbar vi med hastighet, stillhet, kraftfullhet kontra återhållsamhet för att skapa dynamik och balans i vår dans. Med fokus på andningen och genom repetition blir rörelsetekniken en naturlig del av dansen. Fokus är på musikalisk gestaltning, närvaro och konstnärligt uttryck. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, en somatisk och yogisk praktik med inslag av pilates, fascia flow, mindfulness och meditation.

Grundkursen fokuserar på Hilal Dance Bodywork och dansens 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral. Vägledda övningar med dansterapeutiska inslag ingår och vi tränar in en lättare koreografi.

Fördjupningskursen fokuserar på improvisation och sceniskt framförande. I kursen ingår teknik, rytmik, musikalisk gestaltning och scenframställning. Individuell feedback i grupp och reflekterande samtal är en del av kursen.

Läraren Martina von Schwerin, är en av Sveriges två utbildade Hilal Dance-pedagoger. Martina medverkar i internationella scenprojekt och håller sig uppdaterad genom kontinuerlig fortbildning i bl a Italien.

Tack för din anmälan!

Din anmälan är nu skickad. Du ska inom kort få en bekräftelse till din mejladress. Ibland kan den hamna i skräpposten så kolla där om du inte får något i din vanliga inkorg.