HELGWORKSHOPS PÅ ARABESQUE ACADEMY

Vi har bjudit in master teacher i Hilal Dance® och dansterapeut Alessandro Bascioni från Italien att undervisa i en tvådagars workshop med fokus på närvaro, andning och integrerad rörelse. Vi har även en helgworkshop i april med huvudläraren på Arabesque Academy, Martina von Schwerin.

DANSTERAPI MED ALESSANDRO BASCIONI

Lördag 2 Mars 2024
10:00-11:30
350 kr

I samband med vårt besök av gästläraren och dansterapeuten Alessandro Bascioni ges ett dansterapi-pass i den italienska metoden ”chiave simbolica”.

Alla är välkomna att delta! Ingen förkunskap krävs.

HELGKURS HILAL DANCE® MED ALESSANDRO BASCIONI

2-3 Mars 2024
Lördag 2 Mars kl. 12:00-16:30
Söndag 3 Mars kl. 11:00-15:30
1700 kr (endast lör 950 kr)

Gästlärare Alessandro Bascioni (Italien) är dansterapeut och koreograf och har utvecklat dansformen Hilal Dance tillsammans med grundaren Suraya Hilal i över 20 år. Alessandro besöker Sverige och Arabesque Academy varje år.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! 

Läs mer om Hilal Dance längre ner på sidan.

APRILWORKSHOP HILAL DANCE® MED MARTINA VON SCHWERIN

Lördag 13 april
12:00 – 16:00
Martina von Schwerin
690 kr

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika rörelsekoncepten inom Hilal Dance.

Läs mer om Hilal Dance längre ner på sidan.

ANMÄLAN

Viktig information

Här gör du din anmälan via formuläret nedan. Markera checkboxen för den eller de kurser du vill anmäla dig till. Läs alltid kursbeskrivning INNAN du gör din anmälan. Din anmälan är bindande. När du gör anmälan klickar du i att du godkänner villkoren och du är därmed betalningsskyldig. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till info@arabesqueacademy.se så svarar vi inom kort.

ANMÄLNINGSVILLKOR

Kursanmälan är bindande. Det betyder att du är betalningsskyldig. Vid avanmälan pga sjukdom krävs läkarintyg.

14 dagars ångerrätt gäller vid distansavtal. Detta gäller dock inte redan förbrukade lektioner.

Avanmälan som görs senast en vecka innan kursstart debiteras upp till halva kursavgiften samt administrationsavgift. Vid avanmälan efter det debiteras hela beloppet. Avanmälan sker via mail.

Kursavgiften ska alltid betalas innan kursstart om ingen annan överenskommelse görs.

Vi gör inga avdrag för missade lektioner.

Du hittar oss högst upp i Musikens Hus i den vackra danssalen som ligger i Majorna på Djurgårdsgatan 13. Vi ses!

Om Hilal Dance®

Hilal Dance är en modern dansträning och konstform som utgår från holistisk rörelsefilosofi där andning och närvaro är centralt. Dansen påverkar utövaren på ett stärkande sätt, fysiskt och mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. Du utvecklar kroppsmedvetenhet och förmåga till uttryck. Genom terapeutiska improvisationsövningar stimuleras fantasin och kreativiteten. Kommunikation och samspel genom rörelse skapar upplevelse av gemenskap.

Hilal Dance grundar sig på avant gard-dansaren Suraya Hilals sceniska arbete och dansutveckling. Denna estetiska form är ett resultat av hennes unika teknik. Läs mer på www.hilaldance.com.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! Vi tränar i bekväm, smidig och enhetlig klädsel för att visuellt förstärka den integrerade kroppen. Träning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering samtidigt som vi skapar mjukhet och flöde. Genom rytm- och rörelsegestaltning jobbar vi med hastighet, stillhet, kraftfullhet kontra återhållsamhet för att skapa dynamik och balans i vår dans. Med fokus på andningen och genom repetition blir rörelsetekniken en naturlig del av dansen. Fokus är på musikalisk gestaltning, närvaro och konstnärligt uttryck. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, en somatisk och yogisk praktik med inslag av pilates, fascia flow, mindfulness och meditation.

Grundkursen fokuserar på Hilal Dance Bodywork och dansens 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral. Vägledda övningar med dansterapeutiska inslag ingår och vi tränar in en lättare koreografi.

Fördjupningskursen fokuserar på improvisation och sceniskt framförande. I kursen ingår teknik, rytmik, musikalisk gestaltning och scenframställning. Individuell feedback i grupp och reflekterande samtal är en del av kursen.

Läraren Martina von Schwerin, är en av Sveriges två utbildade Hilal Dance-pedagoger. Martina medverkar i internationella scenprojekt och håller sig uppdaterad genom kontinuerlig fortbildning i bl a Italien.

Bli inspirerad och lär dig mer om Hilal Dance på Instagram

Tack för din anmälan!

Din anmälan är nu skickad. Du ska inom kort få en bekräftelse till din mejladress. Ibland kan den hamna i skräpposten så kolla där om du inte får något i din vanliga inkorg.