Hilal dance ®

Grund

Torsdag 17:00 – 18:30
Martina von Schwerin
12 lektioner – 2250 kr
Start 3 feb

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi börjar med Hilal Dance Bodywork och fortsätter att utforska de olika grundkoncepten inom Hilal Dance. Mer info finner du längre ner på sidan.

Fördjupning

Tisdag 17:00 – 19:00
Martina von Schwerin
12 lektioner – 3030 kr
Start 1 feb

I denna klass fokuserar vi på närvaro och sceniskt uttryck i olika övningar och egen improvisation. All rörelse utgår från hilalens form och teknik. Individuell handledning i grupp och reflekterande samtal ingår.

Helgkurs

Mars 2022 (fre-sön)
Gästlärare: Alessandro Bascioni

 

Mer info kommer inom kort. Vid frågor kontakta info@arabesqueacademy.se.

 

Schema 

TISDAG
17:00 – 19:00 Fördjupning

TORSDAG
17:00 – 18:30 Grund

HELGKURS
Helgkurs med master teacher Alessandro Bascioni i mars.

Playlist

Om hilal dance

Hilal Dance är en modern dansträning och konstform som utgår från holistisk rörelsefilosofi där andning och närvaro är centralt. Dansen påverkar utövaren på ett stärkande sätt, fysiskt och mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. Du utvecklar kroppsmedvetenhet och förmåga till uttryck. Genom terapeutiska improvisationsövningar stimuleras fantasin och kreativiteten. Kommunikation och samspel genom rörelse skapar upplevelse av gemenskap.

Hilal Dance grundar sig på avant gard-dansaren Suraya Hilals sceniska arbete och dansutveckling. Denna estetiska form är ett resultat av hennes unika teknik. Läs mer på www.hilaldance.com.

Inga förkunskaper krävs. Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! Vi tränar i bekväm, smidig och enhetlig klädsel för att visuellt förstärka den integrerade kroppen. Träning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering samtidigt som vi skapar mjukhet och flöde. Genom rytm- och rörelsegestaltning jobbar vi med hastighet, stillhet, kraftfullhet kontra återhållsamhet för att skapa dynamik och balans i vår dans. Med fokus på andningen och genom repetition blir rörelsetekniken en naturlig del av dansen. Fokus är på musikalisk gestaltning, närvaro och konstnärligt uttryck. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, en somatisk och yogisk praktik med inslag av pilates, fascia flow, mindfulness och meditation.

Grundkursen fokuserar på Hilal Dance Bodywork och dansens 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral. Vägledda övningar med dansterapeutiska inslag ingår och vi tränar in en lättare koreografi.

Fördjupningskursen fokuserar på improvisation och sceniskt framförande. I kursen ingår teknik, rytmik, musikalisk gestaltning och scenframställning. Individuell feedback i grupp och reflekterande samtal är en del av kursen.

Läraren Martina von Schwerin, är en av Sveriges två utbildade Hilal Dance-pedagoger. Martina medverkar i internationella scenprojekt och håller sig uppdaterad genom kontinuerlig fortbildning i bl a Italien.

Tack för din anmälan!

Din anmälan är nu skickad. Du ska inom kort få en bekräftelse till din mejladress. Ibland kan den hamna i skäpposten så kolla där om du inte får något i din vanliga inkorg.